Publicerad i Nyheter24 2014-10-20

               Oddnejm: "Feminister bryr sig inte om jämlikhet inom de områden där kvinnors intressen redan är tillgodosedda. Män är fienden och målet är att ta sig förbi dem".

               Emma Watson talade varmt om feminismen i sitt FN-tal:

               – Att slåss för kvinnors rättigheter har alltför ofta kommit att bli synonymt med manshat. Det måste sluta! Feminism är per definition övertygelsen att män och kvinnor skall ha samma rättigheter och möjligheter, sa Watson.

               Twitter-hyllningarna var massiva. Unga kvinnor har vantrivts med bilden av sig själva som militanta surkärringar. Män vill inte samarbeta med en rörelse som pekar ut män som djur:

               – Jag vill se en man slås ihjäl till en blodig mos, med en hög häl tryckt i munnen som äpplet på ett svin, sa feministen Andrea Dworkin.

               Men Watson gav unga feminister ett nytt hopp. En ung kvinna. Ett fint budskap. Ett massivt inflytande. Feminismen är här för att stanna - och den är alldeles, alldeles underbar! Eller?

               Nej, Watson idealiserar feminister, som avslöjas av vad de gjort. Av deras frukt skolen i känna dem. Feminister har kämpat för att kvinnor ska få tillgång till skolor, högre utbildningar och tjäna mer pengar. Feminister har inom olika områden stridit för mer makt åt kvinnor, inte för jämlikhet. Trots att kvinnor har gått om män inom flera områden, så handlar feminismen inte om jämlikhet när det är män som nonchaleras.

               Skolan har misslyckats med uppgiften att vara till för alla. Hjärnforskare säger i DN att "vi ser ett samhälligt svek mot pojkarna." Sedan 60-talet har flickor presterat bättre i snitt. Men tydligen är ojämlikhet bra så länge den är bra för kvinnor. "Jämställdhetsfeministern" (som gör satir på dagens feministbloggare) skriver det här på sin blogg:

               – Det finns ljusglimtar i den svenska skolan, som visar att den feministiska kampen för jämställdhet har gett resultat. Fört [!] och främst får flickorna idag klart bättre betyg än pojkarna och ingenstans i världen är skillnaden så stor mellan flickors och pojkars medelbetyg som i Sverige. Detta har också givit utslag på universitet och högskolor, där andelen kvinnliga studenter i dagens Sverige är upp emot 70%. Det är naturligtvis oerhört glädjande och något som vi svenskar ska vara stolta över, skriver "jämställdhetsfeministern".

               Efter en separation är det vanligast att barn får bo hos sin mamma. Bara 5 procent av alla som sitter i fängelset är kvinnor. 145 stycken avtjänar livstidsstraff i Sverige - 140 stycken är män. Kvinnor i Sverige lever 4,6 år längre än män. Kvinnors hälsoproblem får mer fokus och pengar, exempelvis bröstcancer gentemot prostatacancer.

               Men feminister bryr sig inte om jämlikhet inom områden där kvinnors intressen är tillgodosedda. Män är fienden och målet är att ta sig förbi dem.

               Feminister skapar inte mediadrev för att ta hand om mäns intressen, utan för att "stoppa objektifieringen av kvinnor" och "stoppa mäns våld mot kvinnor". Det är gång på gång kvinnors intressen som skall tillgodoses.

               Varför inte bara stoppa våldet? Punkt. Det är framförallt män som blir ihjälslagna och även pojkar löper större risk än flickor för att utsättas för våld. Varför heter det ändå "stoppa mäns våld mot kvinnor" när feminister talar om våld?

               Feminismen skall ha cred för sina framsteg. Det är bra att både kvinnor och män går i skolan och får arbeta. Men feminismen bör ses för vad den är. Feminism är en ideologi som förespråkar diskriminering.

               Feminism skapar inte en jämlik värld. Den är inte en ädel samling rörelser som vill rädda oss alla. Feminism går ut på att ta hand om kvinnors intressen, även när pojkar och män hamnar efter på vägen.

               Du kanske även gillar ...