Sidor av Oddnejm

               Det här är skaparen Oddnejm, inte Mats Hansson. Den senare är glad, snäll och hemskt förvirrad. Han pratar mjau med sin katt hela dagarna.

               Oddnejm är alter egot. Jag använder inte namnet för att gömma mig, utan för att visa mig. Jag vill också ha ett namn man minns.

               "Mats Hansson" är inte ett speciellt udda namn. "Oddnejm" sticker ut. Det är svårstavat, men jag tror på min publik. Ni måste ha huvudet på skaft om ni ska förstå vad jag skriver om, och det har ni!

               Oddmejm är min persona som låter mig skapa saker som Mats Hansson inte kan förklara. Oddnejm är verbal, stolt och tonsäker. Mats Hansson mumlar och fumlar med orden. Jag behöver en mask för att visa vem jag är.

               Oddnejm är det udda i mig. Han är en provokativ anarkist, svår och egen. Han gör mig till min egen främling. Men istället för att fascistiskt kasta bort honom, så visar jag upp honom. Jag bejakar även det konstiga, det andra. Tänk om främlingsfientligheten redan rotar sig däri förresten - att vi inte ens välkomnar främlingen i oss själva ... Tänk om det är roten till problemet!

               Oddnejm säger inte bara många spännande saker. Han låter mig vara hela mig själv. Han gör Mats Hansson till en fullvärdig människa.               Rekommenderat: